Capriccio lakásétterem logó

Capriccio lakásétterem logó

2011. július 13., szerda

Ravioli parmezános parajkrémmel és tojássárgájával töltve

Ez az étel a múlt hónapban került a Capriccio Lakásétteremben a vendégeink asztalára - mindenki nagy örömére. Aki a spenótot nem szereti, talán így még az is szívesen megkóstolná. Próbáld ki és főzz velünk!


A tésztához: 
22 dkg finom liszt
2 db tojás
finom tengeri só 

A mártáshoz:
5 dkg vaj
2 dl húsleves 
1 csomag sáfrány
1 dl fehér bor
A töltelékhez:
20 dkg friss parajlevél
2 dkg vaj
1 gerezd fokhagyma-zúzva
tengeri só
csipetnyi őrölt fekete bors
csipetnyi szerecsendió
2 ek. tejszín
1 ek. finom liszt
2 ek. reszelt parmezán
12 db tojássárga

ELKÉSZÍTÉS: a tésztát begyúrom és konyharuhával lefedve pihentetem. A vajat felolvasztom, megfuttatom benne a fokhagymát. Hozzáadom a megmosott, lecsepegtetett parajt és megpárolom. Fűszerezem, meghintem a liszttel, a tejszínt és a parmezánt hozzáadova összeforralom. Botmixerrel pürésítem, kihűtöm. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtom vékonyra 6 cm-es lapokat szúrok ki belőle - 24 db-ot. A parajkrémet habzsákba töltöm. A tésztalapok egyik felét fehérjével bekenem. A másik felét körbenyomom a parajpürével, a szélektől 1 cm-es távolságra. A tojássárgájákat a parajkoszorú küzpébe helyezem. Széleiket összeilleszetm. Villával összenyomkodom. Sós forrásban lévő vízben kifőzöm. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése